top of page

Hoofdpijnmassage

Veel mensen in Nederland hebben regelmatig last van hoofdpijn, zo’n 3,5 miljoen mensen. Kortom: hoofdpijn is een serieus probleem dat je sociale en werkzame leven enorm kan beïnvloeden.

Heb je zoveel last van hoofdpijn of migraine dat het je belemmerd in je dagelijkse bezigheden?

Hoofdpijn en migraine kunnen meerdere oorzaken hebben, zoals, lichamelijke oorzaken, verkeerde houding, stress, hormonaal, onjuist voedingspatroon, etc. Omdat de oorzaak van hoofdpijnmassage voor iedereen anders is, vind ik het ontzettend belangrijk om de massage af te stemmen op jou.


Migraine is de meest bekende en de meest gebruikte. Gelukkig heeft niet iedereen las van migraine, wat niet wil zeggen dat het geen erge hoofdpijn is. Vaak kun je de oorzaak niet wegnemen maar wel de symptomen. Vaak kun je ook de tijd tussen hoofdpijn verlengen. Dat is, zeker bij acute en hevige hoofdpijn, een welkome verlichting. Door verschillende technieken te combineren, zachte maar ook vrij stevige, ontstaat een massage die veel problemen aanpakt. Echter zonder hoofdpijn is deze massage ook fijn om te ondergaan, je bereikt al heel vlug ontspanning dan.


Tijdens de hoofdpijnmassage maak ik een combinatie van ontspannings- en intensieve massage van de rug, nek en schouders, en ik masseer zowel het achterhoofd als het gezicht. Ook maak ik gebruik van de bijbehorende drukpunten, door dit te gebruiken worden blokkades opgeheven die in verband staan met jouw hoofdpijn. Na de behandeling mag de lichaamsenergie weer gaan stromen. Door het gebruik van de drukpunten krijgt deze massage een diepere betekenis.


voordelen van een hoofdpijnmassage

  • zeer ontspannen en minder stress
  • vitaliseert en maakt het hoofd helder
  • verhoogt het concentratievermogen
  • bevordert de nachtrust
  • verbetert de bloedcirculatie
  • helpt tegen hoofdpijn en migraine
bottom of page