top of page

Mijn Blog

Een doorlopende reeks van informatieve vermeldingen

Ons meeste recente blogbericht

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De Roparun is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen.

Dit jaar was er door de corona een iets andere editie, met de start en finish in Landgraaf.

Ik was gevraagd om als masseuse mee te gaan met Team Hoppenbrouwers uit Udenhout.

Uiteindelijk kan ik terug kijken op een unieke ervaring met een warme club mensen en een super maar heel regenachtig en te weinig slaap weekend, maar....ik had het voor geen goud willen missen. 

Op naar volgend jaar...... 

bottom of page